Cégek, partnerek vizsgálata cégkivonattal

Cégek, partnerek vizsgálata cégkivonattalHa céged új partnerrel, céggel kerül kapcsolatba, akkor a szorosabb viszony kialakítása előtt érdemes megismerni, megvizsgálni a másik céget, hogy biztosan megéri-e velük szoros kapcsolatot kialakítani. Erre számos különböző megoldás áll rendelkezésedre, az egyik legjobb, leggyorsabb ezek közül a cégkivonat beszerzése az adott partnerről.

Mindenképpen hiteles cégkivonatot tölts le a cégről, ugyanis az ingyenes változat nem biztos, hogy friss, aktuális információkat tartalmaz. Egy cégkivonat bárki számára elérhető, letölthető egy cégről, mindössze pár ezer forintért.

A cégkivonatban szerepelnek az alap adatok egy vállalkozásról, neve, elérhetőségei, a cég formája, tevékenységei, jegyzett tőkéje, a képviseletre jogosultak adatai. Ezek olyan információk, melyek nagyon ritkán változnak, de fontos, hogy a hatályos információkat könnyen megtaláld. Lehetnek azonban a cégkivonatban negatív információk is, melyek akkor kerülnek be, ha fennállnak.

Ilyen negatív információ lehet, ha pl. egy cég ellen csődeljárás, felszámolási eljárás folyik. Valószínűleg nem szeretnél ilyen céges partnert magadnak, így nagyon jó, ha tisztában van ezzel, mielőtt bármit is aláírnátok.

További információ, amit tartalmaz a cégkivonat, ha egy vállalkozás adóhiánnyal, adótartozással rendelkezik, ha vannak nem rendezett munkaügyi kapcsolatai, vagy, ha a vagyoni részesedése lefoglalás alatt áll. Bármelyik fennáll ezek közül, akkor látható, hogy messzire el kell kerülni a céget.