Milyen egy jó átmeneti kabát?

Milyen egy jó átmeneti kabát?Az őszi és a tavaszi időjárás egyig jellegzetessége, hogy annyira nincs meleg, hogy kabát nélkül jól érezzük magunkat, viszont a vastag, téli kabátok túl melegnek számítanak ebben az időszakban. Ezek az évszakok egy speciális kabátot, az ún. átmeneti kabátot követelnek meg. Az átmeneti kabát kiválasztása nem olyan egyszerű azonban, több szempontot is figyelembe kell venni átmeneti kabát választásakor.

Gyakori hiba, hogy sokan csak a stílusra, kinézetre figyelnek oda, arra nem, hogy az átmeneti kabát el tudja látni a feladatait. Az őszi, tavaszi estéken elég hideg tud lenni, egy nagyon vékony átmeneti jól nézhet ki, de nem tart melegen minket. A feladat tehát, hogy összehozzuk a stílust a megfelelő védelemmel.

Sokak számára az átmeneti kabát a bőrkabátokat jelenti. Tény, hogy a bőrkabát az egyik legnépszerűbb választás ebben az időszakban, de messze nem az egyetlen lehetőség. Sokan keresik ebben az időszakban a steppelt kabátokat, ugyanis ezek kényelmesek, könnyűek, divatosak, és melegen tartanak az őszi, tavaszi rendezvényeken.

A színeket tekintve érdemes megkülönböztetni tavaszi és őszi kabátokat. Tavasszal általában a sárgás, narancssárgás kabátok dominálnak, ősszel viszont a drapp, barnás kabátokat kedveljük inkább.

Főképp a késő őszi, korai téli időszak kedvelt választása az átmeneti szövetkabát. A szövetkabátok általában az elegánsabb vonalat képviselik, sportos helyzetekben nem ezek lesznek a legjobb választások.