Porszívó gégecső választása

Porszívó gégecső választásaA porszívó tartozékok közül legtöbben a porzsákok kiválasztására fektetnek nagyobb hangsúlyt, azonban van még egy fontos tartozéka a porszívónak, amire minden használatkor szükség van, ez pedig a porszívó gégecső.

Nagyon fontos, hogy a gégecső porszívóhoz csatlakozó végét úgy kell megválasztani, hogy az pontosan illeszkedjen a helyére. Szerencsére ezt a jellemzőt a porszívó kézikönyvében, vagy akár egy egyszer internetes keresés után is megtalálhatjuk könnyedén, így utólagos gégecső vásárlásnál sem jelent problémát a méret pontos meghatározása.

A gégecső másik vége olyan legyen, amely a használt porszívófejhez passzol. Lehetőség van arra, hogy nem a gyárival, hanem egyéb porszívófejekkel is használjuk a gégecsövet, ha így szeretnénk tenni, akkor a méret megválasztásnál erre figyeljünk.

A gégecső átmérőjét a várható kosz, hulladékok méretéhez ajánlott igazítani. Otthoni használatra általában az alap gégecső átmérő kiválóan megfelel, ha azonban ipari porszívóról van szó és nagyobb törmelékeket fogunk fele felszívni, akkor nagyobb átmérőre is szükség lehet.

Az általános gégecsövekre jellemző, hogy elég puhák, hogy a lehető legolcsóbban el tudják őket készíteni. Ha azonban fennáll a veszélye annak, hogy használat közben rálépnek (pl. építési területen), akkor érdemes jobb minőségű gégecsőre beruházni.

A gégecső hosszát is a használati viszonyoknak megfelelően érdemes megválasztani.