Így készíts magadnak egyedi ruhákat

Így készíts magadnak egyedi ruhákatAz egyedi ruházat sokak számára fontos, de nagyon nehéz teljesen egyedi ruhákat találni. Emiatt sokan a saját ruháikat próbálják valahogy egyedivé varázsolni. Erre kiválóan alkalmas a textilfesték, ruhafesték.

A ruhafesték, ahogy a neve is mutatja, ruhákra, textil anyagokra használható. Gyakori tévhit, hogy az így díszített, festett ruhákat nem lehet kimosni, ez azonban nincs így. Ha minőségi textilfestéket használsz, és követed a használati útmutatót, akkor hosszan tartó színekkel élvezheted az „új” ruhákat.

Ha lehet, akkor világos színű ruhákkal indulj, mert ezeket sokkal könnyebb festeni, mint a sötéteket. Ha új ruhát szeretnél színezni, akkor is először egy mosás-szárítással kezdj, mert az első mosáskor változhat a ruha mérete. Szárítás után egy vasalásra van szükség, és jöhet a textilfesték.

Ha többrétegű ruháról van szó, pl. pólóról, akkor a rétegek közé valamilyen elválasztót kell tenni, hogy ne fogja meg a festék a másik oldalt. Egyenesre kell tenni a ruhát festés előtt, és ecsettel érdemes felvinni a festéket rá. Vannak olyan kiszerelések, melyek alkalmasak a közvetlen felvitelre is, de a legjobb eredményt ecsettel lehet elérni.

Ha sikerült elkészíteni a mintázatot, akkor vasalással lehet „rögzíteni” a ruhán. Ez a folyamat biztosítja azt, hogy mosható ruhát kapunk végeredményül. Persze azért mosásnál ügyelni kell a kímélő fokozat használatára, hogy minél tovább élvezhessük az egyedi ruhánkat.