Melyik a jobb, a házi vagy a szakemberes klíma tisztítás?

Melyik a jobb, a házi vagy a szakemberes klíma tisztítás?Ahogy egyre melegebb a nyári időjárás, úgy terjed el egyre jobban a klíma a háztartásokban. A klímákat nem csak megvenni és beszerelni kell azonban, hanem ideális esetben minden évben ki kell őket tisztítani. Ilyenkor két lehetőség van, az olcsóbb saját tisztítás, valamint a drágább szakemberes. A legtöbben természetesen az olcsóbb megoldást szeretnék választani, de ez a jó választás?

Általánosságban elmondható, hogy a szakemberes klíma tisztítás jobb megoldást jelent. Természetesen lehet, hogy házilag is sikerülni fog tökéletesen kitisztítani a klímát, de az emberek nagy többsége nem fogja tudni ezt kivitelezni. Nagyon fontosan azonban a kiváló eredmény, több szempontból is. A koszos klíma több áramot fogyaszt, mint a tiszta, így az áram számlán is látszani fog a megfelelő tisztítás. Ez azonban csak egy apró előnye a tökéletes klíma tisztításnak, a legfontosabb teendő a fertőtlenítés.

A klíma működése közben a kondenzvíz kicsapódik a készülék belsejében. Ez a nedves rész tökéletes helyet jelent gombáknak, baktériumoknak a szaporodáshoz. Mivel a klíma folyamatosan mozgatja a levegőt, így ezek a gombák, baktériumok a szoba levegőjébe is bekerülnek, és hatással vannak az emberi egészségre. A klíma tisztítás során ezeket a gombákat, baktériumokat kell megfelelő módon eltávolítani, ebben pedig a szakemberek tudnak igazán sokat segíteni. Szétszedik a berendezést, nem csak klíma tisztító spray-vel fújnak bele a készülék belsejébe, így nagyon alapos munkát tudnak végezni.